Noormarkun Keidaslammella

3.7.2020 Keidaslammi

Tarkoituksena oli löytää Noormarkun ja Lavian välillä sijaitseva pieni Keidaslammi, jonka lähelle netistä löytämäni ajo-ohjeen mukaan piti päästä kahta eri tietä pitkin. (Tämä on osa merkittyä Satakunta - Pirkanmaa retkeilyreittiä, Joutsijärvelle vievän sivuhaaran varrella.)

Ensimmäinen yritys Vihdanmäentien kautta ei onnistunut: Autotie oli ensinnäkin lähes ajokelvoton ja ainakin reittimerkin kohdalla polku niin puskittunut etten edes lähtenyt yrittämään. Täältä Keidaslammin laavulle olisi ollut matkaa n 1 km.

Toinen reitti Kallionpääntien kautta oli paljon parempi ja autollekin oli sopivasti tilaa polun lähtökohdassa. Laavulle vei kivikkoinen, juurakkoinen, mutta onneksi lyhyt polku. Perillä löytyi hyyski, laavu, nuotiopaikka ja lammen rannasta pieni laituri. Olisiko lammessa voinut uida, sitä en tutkinut.

Päivä oli ihana, hyttysiä ei juuri lainkaan, ei myöskään muita ihmisiä. Kuvat alkavat Harjunpään pelloilta ja päättyvät Kullaalla pellolla ruokaileviin kurkiin sekä liikennesäännöt osaavaan peuraan: Katso ensi oikealle, sitten vielä vasemmalle ettet jäisi auton alle. Idän suunnalla näkyvät ukkosrintaman pilvet.






































 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummitusjahdissa Vuojoen kartanon kuusikujalla 24.11.2020

Uhrilähde ja orjapaasi

Honkain keskellä