Syyslomaruuhkaa paossa Huittisissa 24.10.2020

Vaatimukset päivän retkelle: *paikka jossa en ole ennen käynyt *korkeintaan muutaman kilometrin mittainen, selkeästi merkitty reitti *ei ruuhkaa polulla (= ei mikään lähellä sijaitseva, suosittu ulkoilupaikka) *Satakunnan alueella.  Löytyi Satakunnan luontopolut ja lintutornit-sivustolta: Huittisten Vanhankosken luontopolku. Koska halusin (tietysti!) myös ottaa kuvia, valitsin pitemmän reitin ja köröttelin Ulvilasta Kokemäenjoen pohjoispuolta reittiä Nakkila - Harjaavalta - Kokemäki - joen yli Tulkkilaan- Risteelle - pätkä Helsingin pikatietä - Loimijoen itäpuolelta Vanhallekoskelle. Tarkempi reittiohje Huittisissa:  Vanhankosken alue on n. 3 km Huittisten kaupungin keskustasta etelään. Sinne pääsee Loimijoen itäpuolella kulkevaa Korkeakosken tietä n. 2,5 km. Viitoituksessa lukee Vanhakosken lehtoalue ja jousiampumarata ja sieltä eteenpäin on viitoitus opastetauluille. 


Maisemakuvia matkan varrelta.














Luontopolku, joka osin kulkee lammashaassa, on hyvin merkitty, maasto on vaihtelevaa. Muuten se on helppokulkuinen - hankaliin paikkoihin on rakennettu sillat - mutta näin syksyllä kurainen ja paikoitellen vielä lampaiden mutavelliksi sotkema, myös lampaiden jättämiä liukumiinoja täynnä. Joten hyvät kengät ja tarkaavainen katse ovat tarpeen. Minä lensin rähmälleni vain kerran, onneksi pääsin kuraisin housunpolvin ja käsin enkä mennyt turvalleni lampaankökköön.



Vanhankosken alueella on oikeastaan kolme koskea, niistä ensimmäinen on Maurialankoski.






























Koskista toinen - Mommolankoski - on komein.










Kolmantena alajuoksulle päin on Härkälänkoski.





Kauniita ja vähemmän kauniita rakennuksia matkan varrelta, kuvauskohteina kaikki kuitenkin kiinnostavia.




Hylätty rantasauna Kokemäellä.



Röttelöbongausta



Tässä allaolevassa  Mommolankosken partaalla sijaitsevassa talossa suostuisin ehkä asumaan.









 



















Kommentit

  1. Kivaa, että ulkopaikkakuntalaisetkin löytää Huittisten luontokohteisiin! :) Tuo on kyllä mukava paikka ja tosi upea varsinkin keväällä valkovuokkojen kukkiessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummitusjahdissa Vuojoen kartanon kuusikujalla 24.11.2020

Uhrilähde ja orjapaasi

Rämpimistä Ahlaisten Saanteen nokassa 8.10.2020