Täydellisen pärskekuvan metsästystä 5.11.2020

Reipas länsituuli, auringonpaistetta, täydellinen sää täydellisille aalto- ja pärskekuville. Paras paikka sellaisella ilmalla on Porissa Kallo, Reposaaren takaranta tai Herrainpäivien luontopolku. Viimeksi mainittu on minua lähimpänä ja sitä paitsi mieluisa paikka, jossa usein käyn.  Siis sinne.

Täydellinen pärskekuva on sellainen jossa laskevaa aurinkoa vasten otetussa kuvassa suuri aalto lennättää kiven kyljestä ilmaan valtavan määrän pisaroita, jotka terävinä, juuri oikein tarkennettuina loistavat auringonsäteiden kultaamina tummansinistä vettä vasten. Vielä en ole päässyt lähellekään, aina on vikaa tarkennuksessa (useimmiten juuri siinä), rajauksessa, oikeassa hetkessä, taustalla tai etualalla on jotain häiritsevää. 

Se 'täydellinen kuva' jäi nytkin saamatta mutta aika kivoja aaltokuvia tuli ja yhden sellaisen lähetin kotiin päästyäni Ylen sääkuvaan ja (ihme kyllä!) se kelpasi lähetykseen. En ole sinne kuvia pitkään aikaan lähettänyt. Kerran kun lähetin mielestäni oikein hyvin säätä kuvaavan otoksen, sääkuvaksi valittiin postilaatikon päällä istuva kissa! Silloin ajattelin että olkoon! Alueuutisiin Turkuun olen muutaman kerran lähettänyt ja muutama kuva on otettukin lähetykseen.

Mutta hienointa on seisoa meren äärellä mahtavien aaltojen kuohutessa ja pauhatessa ja saada sellaisia kuvia joista itse tykkää. Seuraavassa litania otoksia eiliseltä. En malttanut olla vähän leikkimättä kuvankäsittelyohjelmalla joten kuvissa on eri sävyjä.
















































Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummitusjahdissa Vuojoen kartanon kuusikujalla 24.11.2020

Uhrilähde ja orjapaasi

Honkain keskellä