Tuplat aamutoimet, osa II

 Kello oli jo seitsemän paikkeilla kun aamuneljältä alkaneella retkellä olisi ollut syytä Kauttuan jälkeen suunnistaa suorinta reittiä kotiin Harjavaltaan. Kengät olivat litimärät ja niin olivat vaatteetkin. Märkä ruoho kasteli kengät ja housunlahkeet, viileähköstä ilmasta huolimatta tuli kävellessä hiki ja sadekuurot hoitvat loput.



Euran tietä Harjavaltaan päin ajellessani pysähdyin muutaman kerran ottamaan kuvia ja tuli mieleeni käydä Paneliassa ottamassa ihan tien vieressä olevasta kuninkaan haudasta kuva. Samalla tuli katsottua ja kuvattua Paneliankosken vanha, hienosti kunnostettu rivimylly, ja tietysti myös itse koski.




Edellisessä postauksessa mainittu Köyliönjoki yhtyy Kiukaisissa Eurajokeen, joka myös on mukana Pyhäjärvi-Instituutin jokiohjelmassa.




Paneliassa taas tuli mieleen, että kun kerran nyt tähän suuntaan olen lähtenyt, käyn Matomäentien varrella, Harjavallan puolella olevalla Kaunismäen muinaisjäännösalueella. Riviin rakennetut näyttävät pronssikautiset hautaröykkiöt ovat näkyneet merelle (nykyisille pelloille) rantaa lähestyttäessä. Asutusta tällä alueella on tutkimuksissa todettu olleen kivikaudelta asti (kuten taulun tekstistä voi lukea).




           Näkymä harjulta entiselle merenlahdelle, nykyisille pelloille, on haluttu säilyttää puustoa harventamalla.



                                    Tihkusade koristeli kasvit ja hämähäkinseitit.









Harjavallan Metsäkulmalla oli pakko vielä kerran pysähtyä huikaisevan keltaisen , puoliksi puidun kaurapellon reunaan.


Aamupäivä oli jo pitkällä kun tulin kotiin. Taas olin ahnehtinut enemmän kuin piti. Vaihdoin märät vaatteet oloasuun, panin villasukat jalkaan ja menin parin tunnin unille. Herättyä oli sen verran pökkelö olo, että taas täytyi keitää kahvia (2 kuppia) ja tehdä voileipää (2kpl) . Yleensä juon vain aamukahvin mutta nyt oli aamu kaksi kertaa. Lehteä en sentään lukenut uudestaan.























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummitusjahdissa Vuojoen kartanon kuusikujalla 24.11.2020

Uhrilähde ja orjapaasi

Honkain keskellä