Maaliskuun hankia

 Maaliskuun puolivälissä pystyi jo ennustamaan pitkää kevättalvea. Lunta oli vielä paksulti pelloilla ja metsissä, kun monena keväänä tähän aikaan maa on ihan paljas ja vedet sulana.



Nyt pienen pienestä sulapaikasta Harjavallan Pitkäjärvellä (tai Kokemäen, kuinka vaan, kuntien raja kulkee juuri tässä, sillan kohdalla keskellä järveä) taisteli kaksi joutsenpariskuntaa. Toinen pariskunta otti ritolat kun lähestyin kameran kanssa, joten hetkeksi siipien läiske ja kailotus taukosi.



Pajut pörhistelivät jo sulojaan alkaessaan valmistautua hyönteissulhasten vastaanottoon. Vielä ei öttiäisiä näkynyt vaikka aurinko paistoi lämpimästi.





Kevätaurinko sulatti jo lunta ja jäätä tienvieruilla vaikka ilma oli vähän pakkasen puolella.





Pienen matkaa, sen minkä kipeä selkä salli, kävelin metsätietä ja näpsin kuvia sieltä täältä, mutta koska tie oli sohjoinen ja jäinen, piti askelia varoa eikä selkä tykännyt siitä yhtään. Joten lyhyeksi jäi vielä tämäkin kävely.




Matalalta paistanut iltapäivän aurinko loi tien viereiselle pelolle pitkät varjot, ja niitä pysähdyin hetkeksi kuvaamaan vaikka selkä sanoikin että 'kotiin siitä niin kuin olisit jo'.















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummitusjahdissa Vuojoen kartanon kuusikujalla 24.11.2020

Uhrilähde ja orjapaasi

Honkain keskellä