Kivet, puut, vesi
Valokuvaajalle, ainakin minulle, melkein mikä tahansa kelpaa kuvauskohteeksi. Säällä kuin säällä, paikassa kuin paikassa löytää jotain kuvattavaa jos niin haluaa. Sen kun ottaa kameran käteensä ja alkaa katsella ympärilleen.
Jotkut asiat tietysti kiehtovat enemmän, kuvaajan mielenkiinnosta ja kuvausmahdollisuuksista riippuen. Jotkut kuvaavat pääasiassa lintuja, jotkut kaupunkinäkymiä, jotkut ihmisisä, kuka mitäkin. Minulle luonto on ehdoton ykkönen, ja siinä pienet yksityiskohdat joita ei edes huomaa jos ei osaa katsoa.
Koska minä en fyysisten rajoitteitteni takia pysty vaeltamaan tuntureilla tai patikoimaan erämaissa, eikä minulla ole lintujen ja eläinten kuvaukseen tarvittavaan välineistöön varaa, tyydyn lähellä oleviin, 'helppoihin' kohteisiin. Upeita luontokuvia minulle mahdottomista paikoista ja aiheista saan onneksni ihailla Instagramissa ja valokuvanäyttelyissä. Muutamia valokuvakirjojakin omistan.
Taivasta, piviä, auringonlaskuja ja -nousuja, kasveja, hyönteisiä (jotka ovat usein siitä kiitollisia kuvattavia että pysyvät tarpeeksi pitkään paikallaan) on kiva kuvata, mutta muutama kuvausaihe nousee minulla yli muiden:
Vanhat hylätyt taloröttelöt ja pihapiirit.
Vesi, kaikissa elementeissään: sateena, kosken kuohuina, puron virtauksena, meren aaltoina, sumuna, lumena, jäänä.
Puut, sekä elävät että kuolleet. Varsinkin isot vanhat puut, valtavat hongat, hämyisen sammalmetsän ikikuuset, syksyiset vaahterat, maassa makaavat lahopuut.
Kivet. Isot ja pienet. Kalliot, valtavat siirtolohkareet, sammalten ja jäkälän peittämät kivet, rannan sora.
Eräänä huhtikuun lopun iltapäivänä ajatuksena oli käydä Euran Harolassa katsomassa pähkinäpensaiden kukintaa. Luontopolulle ei kuitenkaan päässyt, polun alkupäähän oli kasattu valtava määrä lunta, joka ei vielä ollut sen vertaa sulanut että kasan olisi päässyt kiertämään.
Parkkipaikan vieressä olevassa haassa kasvaa valtava vanha piilipuu (eli salava), jonka kuvasin (taas kerran).
Kommentit
Lähetä kommentti